Bij ByRoy wordt ontzettend veel ondernomen, maar het wordt vrijwel niet gedeeld. Een kleine kijk achter de schermen mag dan ook wel eens! We trappen dit af door het werk voor Strandpaviljoen Meerwijck te laten spreken!

Wat was het doel?

Strandpaviljoen Meerwijck is een strandpaviljoen & restaurant aan het Zuidlaardermeer. Het doel van het bedrijf was, en is nog steeds, om via Facebook regelmatig content te verspreiden. Daarnaast ook de naamsbekendheid te vergoten, meer likes en meer betrokkenheid te creëren. In de grote vijver van Social Media bureaus zijn ze bij ByRoy uitgekomen, uitstekende keuze!

We zijn gestart met ..

De basis natuurlijk! Het opstellen van een (content)strategie was zo gepiept en we zijn daarna direct begonnen met het publiceren van content op Facebook. Tevens is er een start gemaakt met Facebook Advertising voor promotionele doeleinden. De werkzaamheden zijn naast Facebook later uitgebreid naar het beheer van de website en andere vormen van on-/offline content. Instagram daarentegen staat nog steeds op het verlanglijstje!

De doelgroep van Strandpaviljoen Meerwijck is erg verdeeld. Om ze actief te krijgen was een redelijke opgave, ze worden steeds meer geprikkeld.

Hoe staat het er nu voor?

Sinds de nazomer van 2017 (720 likes) hebben we hard gewerkt aan het vergroten van het bereik en de likes op Facebook. De groei die we tot nu toe hebben bereikt is een aantal van +201 likes*. Naast het aantal likes dat is toegenomen is het bereik sterk vergroot met maar liefst 521%*! De groei is mede te danken aan het aantal gedeelde berichten van de community en content waar men blij van wordt. In 2017 was het bereik per post gemiddeld 250 personen, in 2018 is dat gestegen naar 2000+ personen. Een heerlijke groei waar we allemaal meer energie van krijgen!

De betrokkenheid is hetzelfde gebleven, maar dit schommelt enorm. Horeca is nou eenmaal niet zo ‘sexy’ voor de Facebook community, jammer genoeg. Het nieuwe algoritme van Facebook heeft hier ook enorme invloed op.

En verder ..?

Het doel is om deze zomer de 1000 likes grandioos te passeren! Dit gaan we zeker halen. Daarnaast staat Instagram op het verlanglijstje en willen we dit aangrijpen. De lat leggen we steeds hoger en de uitdaging om tof content te leveren blijft. Het maximale is nog lang niet bereikt, maar de klant (sorry.. partner) is al meer dan tevreden.

*= Moment van schrijven.

Nieuwsgierig naar wat ByRoy voor jouw bedrijf kan betekenen? Wil je ook meer likes en bereik op de Socials? Of heb je behoefte aan te gekke teksten? ByRoy helpt je graag! Bekijk de diensten die aangeboden worden of neem eens contact op.

Categorieën: BlogZakelijk