Het is eigenlijk best gek, ik lees op dit moment zo’n drie boeken. Ja echt, drie boeken. Van allemaal lees ik wekelijks een paar bladzijden en ik dit heb ik de afgelopen maanden trouw gedaan. Ooit had ik mijzelf voorgenomen om maar één boek per maand te gaan lezen. Dan las ik tenminste ook eens een boek uit. Maar dit heb ik maar een paar weken volgehouden, want er kwamen weer hele andere leuke boeken op mijn pad!

Als voorbeeld: ik was begin dit jaar nog bezig met ‘The Silence of The Lambs’, maar het Boekenweekgeschenk van 2018, ‘Gezien de feiten’ van Griet op de Beeck, kwam om de hoek. Die heb ik dus eerst uitgelezen in een middagje! Kortom: ik begin aan heel veel boeken, maar ik lees ze eigenlijk bijna niet uit. Terwijl ik dat oprecht graag wil. En ik doe dat ook.. na meerdere maanden.

Ik houd gewoon van boeken. Elk nieuw boek wil ik direct in beginnen en dat andere boek vergeet ik dan heel eventjes voor het gemak.

Ik lees nu..

Silence Of The Lambs

The Silence of the Lambs, Thomas Harris – Engelstalig

In het boek gaat een FBI-agente, Clarice Starling, met hulp van dr. Hannibal Lecter op jacht naar de seriemoordenaar Buffalo Bill. Hannibal is echter een vreselijk moordenaar én tevens psychiater. Het boek sleept mij op een of andere manier mee door compleet andere wereld. Ik heb het gevoel alsof je telkens naar een ander pad wordt geleid, terwijl het antwoord op de vragen in je hoofd voor je op papier staan. Cryptisch he? Nou, zo is het boek ook. Fascinerend en een heerlijke scary ontdekkingsreis!

Edele kunst van Not Giving a Fuck

De edele kunst van Not Giving a Fuck, Mark Manson – Nederlandstalig

Stiekem is dit mijn favoriet in het rijtje. Dit boek leest zo makkelijk weg en zoals op de voorkant staat is het een “tegendraadse aanpak voor een goed leven”. Je wordt vermaakt met humor, uitgescholden, beledigd en tegelijkertijd weer de hemel in geprezen. De schrijver is een fanatiek blogger met een geweldige aanhang. Hij hekelt de gedachte dat je altijd positief moet zijn en daarnaar moet streven. Zijn mening dat je van negatieve ervaringen kunt leren en dat je om sommige dingen geen fuck moet geven, tja.. dat heeft wel iets. Een kritische blik op ons leven in een verfrissend jasje. Ik heb een paar mensen van een groot bedrijf beloofd om over dit boek een review te schrijven en die komt er ook zeker!

Zodiac

Zodiac, Sam Wilson – Nederlandstalig

Over de Zodiac signs zijn al zoveel boeken geschreven en geen enkele kan tippen aan deze! Dit is de eerste thriller van Sam Wilson. Gelijk goed! Je moet je voorstellen dat je sterrenbeeld echt jouw levensloop bepaalt. Je word bij je geboorte ingedeeld in groepen en dat zal voor altijd zo blijven. Jouw status. Alle horoscopen zijn echt, maar dan in thriller uitvoering natuurlijk. Een inspecteur en profiler proberen in dit boek een reeks van moorden op te lossen, al belanden ze zelf in het duistere. Dit is weer zo’n heerlijke thriller waar ik happy van word. Prikkelend en verslavend.

Als je overigens het Boekenweekgeschenk van dit jaar nog kunt bemachtigen, dan zou ik dat doen. Het is echt een heerlijk klein boekje om even weg te lezen in de zon onder het genot van een heerlijke Chardonnay. Ik ben nu al erg benieuwd naar het Boekenweekgeschenk van volgend jaar dat word geschreven door Jan Siebelink! Tips voor nieuwe boeken zijn trouwens altijd welkom! Tot die tijd ben ik in ieder geval nog wel even zoet met de drie bovenstaande boeken. Tips <3