Toen ik nog in de horeca werkte zat een vrij weekend er niet altijd in, maar tegenwoordig heb ik gewoon elk weekend vrij! Nu zit ik vijf dagen in de week op een kantoor en de zaterdag en zondag zijn mijn vrije dagen. Dat is natuurlijk heel wat anders dan bijvoorbeeld een vrije maandag of donderdag. Ik moet nog steeds wennen aan deze ‘nieuwe’ vrije dagen, maar ik geef mij over aan de vrije weekenden! Stiekem vind ik het toch wel heel erg fijn.

Met name de vrije zondag. Ik word enorm lekker wakker! Naast mij ligt mijn telefoon die de tijd aan geeft en dan denk ik “Het maakt geen fuck uit hoe laat het eigenlijk is”. Ik kan gewoon heerlijk blijven liggen in mijn warme nestje. Uiteindelijk overwint de trek in koffie het van mijn luiheid en dan moet ik er wel uit. Nog half slapend strompel ik de trap af en probeer ik de keuken te bereiken. De versgemalen koffie stroomt als het ware met één druk op de knop mijn mok in. Er is niks fijner dan dit drankje van genot naar binnen slurpen zonder dat iemand je raar aankijkt. Niks is fijner dan de versgebakken broodjes kwijlend wegkauwen. Liefde voor de zondag.

Na het ontbijt plof ik neer op de bank in mijn huispakje. Met de afstandsbediening in de ene hand en een mok koffie in de andere zak ik lekker onderuit. De zondag is eigenlijk de dag van de ultieme luiheid. Ik kan bijvoorbeeld de gehele dag bankhangen met de voetjes omhoog en een goede serie. Ondertussen struin in Facebook, Instagram en Twitter af naar wat nieuws en af en toe giet ik een flinke mok koffie naar binnen. Zo fijn! ♥

Meestal moet ik alle moed en kracht verzamelen om naar de keuken te wandelen voor meer koffie. Ik wil altijd meer van deze goddelijke drank! Na vijf mokken vol komt het wel mijn strot uit, maar dan heb ik wel een voldaan gevoel. Soms lees ik zelfs nog een boekje of schrijf ik een stukje. Maar eigenlijk vind ik dat ik te weinig doe op zo’n zondag. Achteraf had ik altijd meer dingen willen doen waar ik blij van word, maar dat besef ik mij altijd te laat. De zondag is in mijn optiek de perfecte dag om niks te doen en dat zal waarschijnlijk nooit veranderen. Ik blijf gewoon lekker lui en gelukkig heeft de zondag vierentwintig uur.

Een luie zondag breekt mij overigens wel helemaal op en dat merk ik vaak al tegen het einde van de middag. Dan voel ik mij bijna verplicht om vroeg naar bed te gaan, maar dat lukt mij dan weer net niet. Vaak kijk ik dan nog even snel een paar afleveringen van een serie. Of ik pak nog even een paar bladzijdes van een boekje mee. Mijn oogjes vallen vanzelf dicht. Ik kan in ieder geval de conclusie trekken dat er niks fijner is dan een verschrikkelijk luie zondag. Ik geef mij over aan de vrije weekenden!