Als je aan je vader denkt, dan denk je waarschijnlijk niet zo snel aan een stoere plant. Ik in ieder geval niet. Mijn vader is meer de man van een heerlijk koud biertje of van op de bank hangen en naar Discovery Channel kijken. Zo’n vader is mijn vader!

Ikzelf denk altijd dat ik alles kan en dat klopt van geen kant. Je ouders heb je nou eenmaal nodig. De praktische wijsheden van je ouders zijn nou eenmaal van belang! Mijn vader wilde mij eerder altijd behoeden voor ontzettend veel dingen, en nog steeds trouwens. Die man zijn stem galmt nog regelmatig door mijn hoofd. Doe je net niks aan. De woorden die rondspoken geven mij verschrikkelijk vaak een keiharde schop onder mijn kont. Net zoals de logische adviezen en soms onverklaarbare brabbels.. ze blijven mij bij. Op het moment dat hij ze uitkraamt, bijvoorbeeld tijdens het schillen van een sinaasappel, klinken ze twijfelachtig en super stom en lach ik er om. Maar stiekem hebben ze soms, heel soms, wel een diepere betekenis. Iets waar je pas echt na vele jaren bij stil staat. Het is eigenlijk best gek. Op het moment van schrijven kan ik zo geen ‘quote’ voor de geest halen, terwijl ze er wel dergelijk zijn. Ergens diep verstopt in die hersenpan van mij. Ze openbaren zich pas als ik zo’n spinsel van mijn vader nodig heb.

Die ene dag ..

En dan één keer in het jaar is de dag waar je eigenlijk niet omheen kunt; Vaderdag. Zo’n dag dat je je bijna verplicht voelt om wat te kopen voor die man. Jaren geleden hebben we het geven van presentjes al afgezworen want, tegelijkertijd weet je ook helemaal niet wat je hem nog zou moeten geven. Het blijft toch prikkelen .. Die man heeft alles al wat zijn hartje begeert. Op een verschrikkelijk oude Deusjevo na dan, maar die zijn niet te betalen. Elk jaar weer moet je creatief zijn om iets te verzinnen. Je houdt tenslotte zielsveel van je vader en dat wil je laten zien, ondanks dat hij dat ook wel weet.

Dan maar een afgezaagd bierpakketje geven? Nee.. zo’n fan is hij ook niet van speciaalbier. Dan maar een super toffe plant! Niet zonder reden natuurlijk. Het idee speelt al even bij mijn ouders. In hun nieuwe huisje willen ze graag een botanische hoek creëren. Super tof! Een eyecatcher met grote bladeren mag dan niet ontbreken. Het beste van de Kweker attendeerde mij op de Anthurium Jungle King. Een super simpel plantje, maar ó zo gaaf. Perfect ook voor Vaderdag als je het aan mij vraagt. Ze doen er zelfs een handgeschreven kaartje bij en wat leuke weetjes over de plant zelf.

Heb jij nog geen idee wat je je vader moet geven voor Vaderdag? Wees creatief en geef eens wat anders. Ga naar de speciale pagina (https://www.hetbestevandekweker.nl/vaderdag/), kies een toffe plant uit die bij jouw vader past en bestel. Oh, en vul tijdens het bestelproces nog even de kortingscode Vaderdag in voor een extra 10% korting 😉 – Mijn vader (en stiekem ook mijn moeder) zijn in ieder geval fan van de plant!

Gerelateerd: Een mooie plant is niks mis mee