Ik weet ongeveer wel zeker dat ik geen weerwolf ben. Of dat ik geen ander mythisch wezen ben wat op een volle maan reageert. Dit kan vast wel iemand in mijn omgeving bevestigen. Het is gewoon onwijs typisch dat ik maandelijks een paar nachten verschrikkelijk slecht slaap én dat dat net tijdens een volle maanstand is. Het beïnvloedt mijn slaapgedrag dan ook niet al te positief..

Het heeft trouwens ook invloed op mijn humeur van de volgende ochtend, maar daar schrijf ik nu niet over. Voor dat ik überhaupt het idee heb dat de ochtend nadert heb ik mij hoogstwaarschijnlijk al meer dan 100x omgedraaid. Het in slaap komen is normaal al een hel, maar tijdens een volle maan lijkt het alsof diezelfde hel plots zin heeft om Roy wat extra te pesten. Het is alsof je gewoon niet in slaap wil komen en je je ook totaal niet moe voelt. Dat laatste heb ik vrijwel elke nacht. Toch is het in de nachten met die verschillende maanstanden wat meer. Of in ieder geval sterker en extra aanwezig.

Weerwolf achtige verschijnselen

Het schijnt, volgens de vele verhalen, dat zo’n volle maan ook voordelen heeft! Die begin ik langzaam te ontdekken nu ik een eigen bedrijf ben begonnen. Tja, ik val s ’nachts toch niet in slaap, dus waarom zou ik niet gewoon lekker aan de slag gaan? De voordelen die een weerwolf volgens de mythische en die verhalen van de gebroeders Grimm kan ervaren bij een volle maan, zijn ook wel eens van toepassing op mij. Het is vast niet zo dat ik opeens zal veranderen in een flink uitgevallen en naar natuur ruikende wilde hond, maar er is zeker een bepaalde energie extra actief. Het is wel gek dat ik met nachtelijk werk veel helderder kan denken en een hele sterke drang heb om super veel mooie dingen te creëren. Maar ik kan bijvoorbeeld met het uitgaan ook super goed wakker blijven en van mijn natuurlijke moeheid is niks te merken. De kracht en energie die een weerwolf ervaart merk ik dan ook. Dus wie eens tijdens een volle maan op stap wil; ik houd me aanbevolen! Als je me belooft dat ik veilig thuisgebracht wordt!

Tja.. en is er iets aan te doen?

Of je er iets tegen kunt doen dat je zo bagger in slaap valt weet ik niet. Er zijn in ieder geval bepaalde dingen die je kunt doen. Zelf doe ik altijd alle (rol)gordijnen potdicht zodat ik geen last heb van dat verschrikkelijk felle licht. Met die natuurlijke bouwlamp op je muil slaap ik althans niet erg fijn. Het moet altijd zo donker mogelijk zijn in mijn kamer! Maar zoals ik al zei.. dat draaien en woelen word je na 100x ook behoorlijk beu. Dus ga wat doen! Gebruik je nachtelijke energie om te werken of om een boek te lezen. Ik heb al enkele boeken uitgelezen in één nachtje! En zo ook vele series; love bingewatchen <3

Ohja! Tijdens de volle maan schijn je een extra sterke seksuele energie/drang te hebben. Heb ik gelezen. Handig wel! Niet dat ik dat extra shotje nodig heb, maarja.. ik kom toch slecht of niet in slaap, kan ik die tijd mooi benutten op een andere manier. Die wel positieve energie oplevert! Probeer ik daarna wel lekker in slaap te komen. Die stofjes die je aanmaakt tijdens de daad, helpen mij dan wel weer om makkelijk en ontspannen in slaap te vallen. Zo lost dat lichaam van mij het probleem toch nog een klein beetje zelf op.

Volle maan: soms houd ik van je, maar meestal ben je gewoon een grote eikel.